1. Ana Sayfa
  2. Sağlık

Bebekler Neden Çok Kusar?

Bebekler Neden Çok Kusar?
bebekk
0

Bebekler Neden Çok Kusar? Bebeğinizin neden bu kadar çok kustuğunu ve bunun endişelenecek bir şey olup olmadığını mı merak ediyorsunuz? Beslenmeye yeni yeni alışan bebekler için tükürmek son derece normaldir. Bebeğinizin yaptığı tükürme miktarını azaltmak için yapabileceğiniz bazı basit şeyler var. Bebeğiniz çok fazla kusuyorsa, emzirirken onları daha dik tutmaya, sık gaz çıkarmaya, her seferinde biraz daha az beslemeye ve biberon uçlarınızın ve mamalarınızın bebeğiniz için doğru olduğundan emin olmaya çalışın. Şans eseri, çoğu bebek 6 ila 7 aylıkken tükürmeyi bırakır.

Bebekler, boyutlarına göre çok fazla besin alırlar ve bazıları yemek yemeyi gerçekten sever, bu nedenle bazen aşırı doyarlar ve eh, taşarlar.

Yeni doğmuş bir bebeğin sindirim sistemi de tam olarak gelişmemiştir. Bebeğinizin yemek borusunun alt kısmında, yemeğin gelip gelmediğini kontrol eden kaslar hala hızlanıyor olabilir. Ufaklığınızın bu kadar çok çamaşır yıkamasına şaşmamalı.

Bebeğiniz çok fazla kusuyorsa

Bebeğinizin yemeğini aşağıda tutmasına yardımcı olmak için şu ipuçlarını deneyin:

  • Bebeğinizi beslerken oldukça dik bir pozisyonda tutun . Onları kambur haldeyken beslemek (örneğin, bir araba koltuğunda otururken), formüle veya anne sütüne karınlarına düz bir yol vermez.
  • Beslemeleri sakin tutun . Gürültüyü ve diğer dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirin ve emzirmeye başlamadan önce bebeğinizin çok acıkmasına izin vermeyin. Bebeğinizin dikkati dağılmışsa veya çılgına dönmüşse, anne sütü veya mamayla birlikte havayı yutma olasılığı daha yüksektir.
  • Şişe nipelini kontrol edin . Bebeğiniz mama içiyorsa veya biberonla anne sütü sağıyorsa, meme ucundaki deliğin çok küçük olmadığından emin olun, bu onu sinirlendirecek ve hava yutmasına neden olacaktır. Öte yandan, delik çok büyükse, sıvı onlara çok hızlı geleceği için bebeğiniz öğürecek ve yutkunacaktır. Emzik ve biberon seçimine ilişkin tavsiyelerimizi okuyun .
  • Bebeğinizin gazını sık sık çıkarın . Bebeğiniz beslenme sırasında doğal olarak duraklıyorsa, ona daha fazla yiyecek vermeden önce gazını çıkarma fırsatını değerlendirin . Bu şekilde, hava varsa, üzerine daha fazla yiyecek konmadan yukarı çıkacaktır. Birkaç dakika içinde geğirmezseniz endişelenmeyin. Bebeğiniz muhtemelen o sırada geğirmeye ihtiyaç duymaz. Her beslenmeden sonra da gazlarını çıkarın.
  • Basıncı karından uzak tutun . Bebeğinizin giysilerinin ve bezinin çok sıkı olmamasına dikkat edin ve gazını çıkarırken karnını omzunuzun üzerine koymayın. Emzirmeden hemen sonra araba yolculuklarından kaçının çünkü araba koltuğuna yaslanmak da bebeğinizin midesine baskı yapabilir.
  • Beslenmeden sonra aktiviteyi sınırlayın . Bebeğinizi yemek yedikten sonra çok fazla itmeyin ve yarım saat kadar dik pozisyonda tutmaya çalışın. Bu şekilde yerçekimi yanlarında olacak.
  • Aşırı beslemeyin . Bebeğiniz her beslenmeden sonra biraz kusuyor gibi görünüyorsa, çok fazla yemek yiyor olabilir. Onlara biraz daha az mama vermeyi veya biraz daha kısa süre emzirmeyi deneyebilir ve tatmin olup olmadıklarını görebilirsiniz. (Bebeğiniz bir beslenmede daha az mama veya anne sütü almaya istekli olabilir, ancak daha sık yemek yemek isteyebilir.)
  • Formülü kontrol edin . Çocuk doktorunuza, bebeğinizin süt proteinine veya soya proteinine karşı, tükürmesine neden olan bir intoleransı olup olmadığını sorun. Doktor, bir veya iki hafta boyunca hidrolize (hipoalerjenik) bir formül denemeyi önerebilir .

 

Bu gönderiyi değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap