1. Ana Sayfa
  2. Eğitim

Eğitim Bilimleri Hangi Sırayla Çalışılmalı?

Eğitim Bilimleri Hangi Sırayla Çalışılmalı?
0

KPSS eğitim bilimleri hangi sırayla çalışılmalı sorusu memur olmak isteyenlerin en sık araştırdığı konular arasında yer alıyor. Düzenli bir çalışma programı uygulayarak KPSS’de hedeflenen puanı almak sanıldığı kadar zor değildir. Ancak bunun için düzenli, disiplinli ve planlı bir çalışma programına sadık kalmak şarttır. KPSS’ye hazırlananların en çok merak ettiği sorulardan eğitim bilimleri hangi sırayla çalışılmalı sorusunun yanıtını bu alanda deneyimli kişiler veriyor.

Eğitim Bilimleri Hangi Sırayla Çalışılmalı?

Eğitim bilimleri derslerinin çalışma sırası KPSS’de hedeflediğiniz puanı almak için size önemli bir avantaj sağlayabilir. KPSS’nin eğitim bilimleri bölümünde memur adaylarının çözmesi istenen dersler 6 tanedir. Bu dersleri belirli sıraya göre çalıştığınızda daha verimli sonuç alabilir ve KPSS puan hedefinizi tutturabilirsiniz. Milyonlarca kişinin hayallerini bağladığı KPSS’de eğitim bilimleri alanındaki dersler şu sıraya göre çalışılmalıdır:

  • Gelişim psikolojisi
  • Öğrenme psikolojisi
  • Öğretim yöntem ve teknikleri (ÖYT)
  • Ölçme ve değerlendirme
  • Program geliştirme
  • Rehberlik

KPSS Eğitim bilimleri öğretmen atama sürecinde önemli ders bölümleri arasında gösteriliyor. Öğretmen adayları ilk olarak belirlenen sınavlardan mezuniyet bölümlerine göre uygun olana girerek KPSS puanı sahip olurlar. Bu derslerin eğitim bilimleri içindeki soru dağılımı da farklılık gösterir.

Eğitim bilimleri hangi sırayla çalışılmalı

KPSS Eğitim Bilimleri Hangi Sırayla Çalışılmalı?

KPSS eğitim bilimleri çalışma sırası başarılı sonuçlara ulaşmanız için gereklidir. Üstelik KPSS’de yüksek puan hedefleyen öğretmen adayları eğitim bilimleri alanında çalışma sıralamasını iyi belirlemelidir. Eğitim bilimleri içindeki derslerin soru dağılımı da birbirinden farklıdır. Bu yüzden çalışma sırasını tavsiye edildiği şekilde yapanlar KPSS’de daha yüksek puan alma şansına sahiptir. KPSS eğitim bilimleri dersleri çalışma sırasına göre şu soru dağılımına sahiptir:

  • Gelişim psikolojisi dersinden 12 soru
  • Öğrenme psikolojisi dersinden 16 soru
  • Öğretim yöntem ve teknikleri dersinden 20 soru
  • Ölçme ve değerlendirme dersinden 12 soru
  • Program geliştirme ve sınıf yönetimi dersinden 8 soru
  • Rehberlik dersinden 12 soru

KPSS’nin eğitim bilimleri alanında toplamda 80 soru bu şekilde dağılıyor. Öğretmen adayları KPSS sınavından hedefledikleri puanı alabilmek için bu sıralamayı takip edebilir. Eğitim bilimleri hangi sırayla çalışmalı sorusunun yanıtını arayanlara hocalar genellikle bu sıralamayı tavsiye ediyor.

Eğitim Bilimleri Ders Çalışma Sırası

Eğitim bilimleri derslerinde çalışma sırası her adayın kendi belirleyeceği ders çalışma programına göre farklılık gösterebilir. KPSS eğitim bilimleri sınavından hedeflediği puanı almak isteyen öğretmen adayları ders çalışma sırasına dikkat etmelidir. Yaklaşık 4 aylık bir çalışma programı hazırlayanlar KPSS eğitim bilimleri derslerini sular seller gibi tamamlayabilirler.

KPSS hazırlanan memur adaylarına son 3 ay kala hemen hemen tüm konuları bitirip sadece soru çözümüne odaklanmaları tavsiye edilir. Türkiye geneli deneme sınavı çözerek KPSS puan hedefinize daha gerçekçi bir şekilde ulaşabilirsiniz. Eğitim bilimleri sınavı80 soru olup adaylara 100 dakika süre tanınır. KPSS Eğitim bilimleri alanından en yüksek puanı çıkarabilmek için adayların ders çalışma sırasına uymaları tavsiye edilir.

Eğitim Bilimleri Hangi Sıra ile Çalışılmalı?

Eğitim bilimleri çalışma sırası derslerin soru sayısından bağımsız olarak belirlenir. Örneğin gelişim psikolojisinde ve ölçme ve değerlendirme derslerinden 12’şer adet soru olmasına rağmen bunların çalışma sırası farklıdır. KPSS’den yüksek puan almak isteyen öğretmen adayları eğitim bilimleri derslerini sırasıyla çalışarak bu hedeflerine ulaşabilir. KPSS’de tecrübeli olan eski adaylar ve yeni öğretmenler eğitim bilimlerine gelişim psikolojisi dersinden çalışmaya başlamayı tavsiye ediyor. Bu şekilde 100 dakikalık sınavda 80 soruyu daha hızlı bir şekilde çözebilirsiniz. Eğitim bilimleri hangi sırayla çalışılmalı sorusuna yanıt arayanlar için uzmanların görüşlerine kulak vermek gerekir.

Eğitim Bilimler Genel Konu Başlıkları

Eğitim bilimleri hakkında bu videoda çok güzel bir açıklama yapmışlar, izlemenizde yarar var.

 

Benzer yazılarımızı okumaya ne dersiniz?

Bu gönderiyi değerlendirmek için tıklayın!
[Toplam: 3 Ortalama: 1.3]
İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap